MAPLe

Met de MAPLe zien u en uw bekkenfysiotherapeut zeer nauwkeurig de activiteit van uw bekkenbodemspieren. Door middel van eenvoudige oefeningen leert u de spieren op de juiste wijze te gebruiken. Uw klachten verdwijnen of worden minder. Maar wat is er anders aan de MAPLe dan de gangbare apparatuur voor diagnose en behandeling van incontinentie?

 

Het klinkt onwaarschijnlijk, maar de gangbare apparatuur voor diagnose en behandeling van incontinentie kan geen onderscheid maken tussen de verschillende spieren in de bekkenbodem. Er zijn maar twee meetpunten en daarom is het meetresultaat verre van nauwkeurig. Patiënt en therapeut krijgen slechts een algemeen beeld van het probleem, terwijl specifieke informatie over het netwerk van spieren in de bekkenbodem noodzakelijk is. Met de MAPLe is die informatie nu binnen handbereik. 

 

De MAPLe is het eerste systeem dat de spieractiviteit van uw individuele spieren aan verschillende zijdes en dieptes in de bekkenbodem heel nauwkeurig in kaart brengt. De bekkenfysiotherapeut kan hierdoor zeer precies een diagnose stellen en u kunt doelgericht behandeld worden. Tijdens uw behandeling wordt er gebruik gemaakt van een persoonsgebonden probe. Deze is geschikt voor de gehele behandelperiode. De dunne, slanke probe heeft 24 meetpunten. De bekkenfysiotherapeut brengt deze vaginaal of anaal bij u in. Dit is absoluut niet pijnlijk. Door de nauwkeurige diagnose van uw bekkenfysiotherapeut kan de gerichte behandeling van uw bekkenbodemspieren beginnen.

Direct contact

 De MAPLe is voorzien van Biofeedback. Uw bekkenfysiotherapeut laat u oefeningen doen om de juiste spieren aan te spannen en/of te ontspannen. Tijdens deze oefeningen kunt u op het scherm zien wat er gebeurt met uw spieren. Zo wordt het voor u inzichtelijk waar in uw bekkenbodem het probleem zit. U zult zien hoe gemotiveerd u hierdoor zult zijn. Op de afbeelding hieronder ziet u een voorbeeld. De cirkel geeft u  inzicht of het probleem links, rechts, voor of achter zit. Deze unieke visualisatie helpt u uw spieren weer onder controle te krijgen.

 

De MAPLe apparatuur is speciaal ontwikkeld voor bekkenfysiotherapie op maat.

  • U krijgt een nauwkeurige diagnose om te weten wat uw probleem is en waar het precies zit.
  • U krijgt een advies en behandeling op maat wat uw klachten snel verhelpt of vermindert.

Elektrotherapie met de MAPLe
Naast het laten zien van de spieren kan de MAPLe ze ook laten voelen met elektrostimulatie. Via kleine elektrische stroompjes worden uw bekkenbodemspieren geprikkeld om deze juist aan te spannen of te ontspannen. Elektrostimulatie is niet pijnlijk, u voelt slechts een tinteling of een lichte aanspanning. Dit helpt u bij het bewust worden van waar het probleem zich precies bevindt in de bekkenbodem en om het te verhelpen  of te verminderen.

Welke resultaten kunt u verwachten?
Bekkenfysiotherapie is de eerste behandeloptie voor bekkenbodemproblemen. Het merendeel van de patiënten heeft er baat bij. Veel patiënten komen zelfs helemaal van hun klachten af. Laat u daarom behandelen door een geregistreerde bekkenfysiotherapeut.

Bron: http://www.mijnbekkenbodem.nl/

  • Neem contact op: