manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie die wordt toegepast om klachten aan de wervelkolom en gewrichten te behandelen. Onze manueel therapeut kijkt naar de manier waarop u beweegt en zorgt dat uw gewrichten weer soepeler bewegen. Door het soepeler te laten bewegen van deze gewrichten neemt de pijn geleidelijk af.

Hoe werkt manuele therapie?

Het idee achter manuele therapie is dat iedereen een eigen voorkeursmanier van bewegen heeft. Wanneer het werkelijke bewegingspatroon afwijkt van deze voorkeursmanier, veroorzaakt dit lichamelijke klachten. Manuele therapie is gericht op het verminderen van dit verschil tussen het werkelijke en het ideale bewegingspatroon. Eerst onderzoekt onze manueel therapeut wat uw ideale bewegingspatroon is. Daarna manipuleert onze manueel therapeut uw gewrichten om deze aan te passen aan uw voorkeursrichting. Uiteindelijk zal de belasting op uw lichaam afnemen en uw lichamelijke klachten verminderen.

Voor welke klachten is manuele therapie geschikt?

Manuele therapie valt bij zeer veel verschillende klachten toe te passen, onder andere:

  • Duizeligheid
  • Heupklachten
  • Hoofdpijn
  • Kaakklachten
  • Lage-rugklachten
  • Nekpijn
  • Schouderklachten
  • Tenniselleboog

Wat is het verschil tussen manuele therapie en fysiotherapie?

Het verschil tussen manuele therapie en fysiotherapie zit in de wijze waarop u wordt behandeld. Er wordt bij manuele therapie gebruik gemaakt van andere specifieke technieken dan bij fysiotherapie. Deze specifieke technieken bij manuele therapie worden mobilisaties genoemd. Een druktechniek wordt een manipulatie genoemd. Een manipulatie is een mobilisatie waarbij een knappend geluid kan ontstaan. Dit is een kort maar niet een pijnlijk gevoel.

Hoe gaan wij te werk met manuele therapie?

Aan de hand van een vraaggesprek bespreken wij uw klachten onderzoeken wij u lichamelijk. Wij vragen hoe uw klachten zijn ontstaan en wanneer bij welke bewegingen u er last van heeft. Na de eerste afspraak krijgt u duidelijkheid over vervolgstappen.

Herkent u bovenstaande klachten en wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op!

About the author